Enolončnica iz teletine in krompirja

Enolončnica iz teletine in krompirja

1 kg teletine(vrat)
0,5 kg krompirja
0,5 kg zelenega dela pora
1 srednje velika čebula
za palec ingverjeve korenine
ravno toliko česna
1 dl sake-ja
1 dl sojine omake
0,5 dl sezamovega temnega olja
0,5 dl sončničnega olja
3 jedilne žlice riževega slada
sol,zavitek dashi začimbe

Na vroči maščobi prepražimo drobno nariban česen in ingver,dodamo na rezine narezano čebulo.Dodamo na kose narezan krompir in zalijemo z hladno vodo v kateri smo razmešali dashi začimbo in rižev slad.Dodamo na kose narezan por.Ko zavre solimo in dodamo na kose narezano teletino.Na tihem ognju kuhamo eno uro.Nato pridenemo sojino omako in sake.Kuhamo še 10 minut.