Teletina s kislim zeljem

Teletina s kislim zelejem

1 kg teletine(garnitura za obaro)
1 kg kislega zelja v glavi
20 dag prekajene mesnate slanine
20 dag. Čebule
manjša glavica česna
žlica mlete paprike
žlička kumine v zrnju
žlička popra v zrnju
3 lovorjevi listi
4 žlice sončničnega olja
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 žlici kisle smetane
sol

Čebulo olupimo in jo narežemo na kockice.Slanino na drobno sesekljamo ter jo stresemo na vročo maščobo.Ko je dobro popražena,dodamo čebulo in jo le posteklenimo.Dodamo na kose narezano meso in ga na hitro opečemo.Zadišimo strt sesekljan česen in pridenemo papriko.Posodo takoj za tem odstavimo z ognja.Dodamo na trakove narezano kislo zelje in vse še preostale začimbe ter dobro premešamo.Vse stresemo v pekač,dobro je ako je le ta lončen.Zalijemo z vodo ali bolje z jušno osnovo,ravno toliko da prekrije sestavine do roba.Posodo pokrijemo ter jo damo v pečico segreto na 220 °C in pri tej temperaturi jed pečemo uro do uro in pol.Za tem posodo odkrijemo,povišamo temperaturo na 250°C in izparimo tekočino ki je še ostala.Jed serviramo kar v lončeni posodi v kateri se je pekla.Okrasimo s kislo smetano in sesekljanim peteršiljem.Poleg ponudimo koroške ajdove žgance.